Makine Dili Nedir?
Makine dili, bilgisayarın anladığı dildir. Tüm programlama dilleri nihayetinde makine dilinde programlar çalıştırır veya üretir.
2021’de programlama büyüklüğü ve pazar 154,68 Milyar ABD Doları idi ve 2029’da 343,84 Milyar ABD Dolarına ulaşması bekleniyor. Böylece %10,5’lik bir YBBO sergiliyor. Dil gelişimi günümüzde sürekli büyüyor, makine dili popülerlik kazanıyor ve öğrenciler ve profesyoneller, çevrimiçi öğrenme kurslarına kaydolarak makine dili becerilerini geliştiriyor. Bu tür faydalı kurslardan biri , yardımıyla Python’u ve tahmine dayalı modeller oluşturmanıza yardımcı olacak tüm gerekli makine öğrenimi algoritmalarını öğrenebileceğiniz bir makine öğrenimi kursudur .
Makine Dilini Tanımla
Makine dili veya makine kodu, düşük seviyeli programlama dilidir ve bilgisayarların temel dilidir. Merkezi işlem birimi CPU, dijital ikili sayılardan oluşan makine kodunu yönlendirir. Bu sayılar genellikle 0’lar ve 1’lerden oluşan uzun bir dizidir. Her programlama dili, Python, Java vb., bir tercüman veya derleyici tarafından makine koduna dönüştürülmelidir çünkü bilgisayar donanımı yalnızca kodu anlar.
Makine Dili Nasıl Çalışır?
Bilgisayarda resimler, programlar, videolar vb. veriler ikili olarak temsil edilir. Merkezi işlem birimi bu ikili veriyi veya kodu girdi olarak işler. Bundan sonra, işletim sistemi veya bir uygulama sonucu alır ve görüntüler. Daha iyi anlamak için işte bir örnek: 01000001 kodu A alfabesi anlamına gelir ve ekranda A alfabesini göreceksiniz.
Farklı işlemci mimarileri farklı makine kodları kullanır, ancak makine kodu sıfırlardan ve birlerden oluşur. Bu nedenle, programın doğru çalışması için derleyicinin üst düzey kaynak kodunu derlemesi çok önemlidir.
Bilgisayar programları, C++, Java, Python vb. farklı programlama dillerinde oluşturulur. Program kodu, bilgisayarın anlayabileceği şekilde derlenmelidir. Bunun nedeni, bilgisayar programlarını oluşturmak için kullanılan programlama dilinin bilgisayar tarafından doğrudan anlaşılmamasıdır.
Ancak günümüzde insan programcılar makine koduyla çok nadiren doğrudan ilgileniyorlar ve makine öğrenimi işi devralıyor. Bu nedenle, oyunun ön saflarında yer almak için makine öğreniminin farkında olmanız çok önemlidir. Teknoloji, yüksek bilgi işlem gücü, veri merkezi yetenekleri ve verimli performansı nedeniyle önem kazanıyor.
Makine Öğrenimi İş Beklentileri
Makine öğrenimi hemen hemen her sektörde kullanılmaktadır, dolayısıyla ML mühendislerine olan talebin dünya çapında olduğunu söylemeye gerek yoktur. Bu, farklı alanlarda geniş kariyer fırsatları açar. Makine öğrenimi mühendislerine ihtiyaç ve talebin yüksek olduğu sektörlerden bazıları şunlardır:
- Tedarik Zinciri : Otonom planlama, nakliye yönetimi, malzeme ve tedarikçi optimizasyonunun yardımıyla makine öğrenimi, tedarik zinciri endüstrisinde son derece faydalıdır.
- Sağlık: Makine öğrenimi sağlık sektörüne teşhis, yönetim vb. alanlarda yardımcı olur, bu nedenle sağlık sektörünü daha gelişmiş ve gelişmiş hale getirmek için makine öğrenimi mühendislerine her zaman bir talep vardır.
- Finans: Makine öğrenimi, finansal hizmet şirketlerini dolandırıcılığa karşı koruyarak onlara yardımcı olur. Makine öğrenimi, kimlik doğrulama hizmetleri, izleme, dolandırıcılık modeli tespiti vb. sağlar.
- Otomotiv : Araçlarda çok sayıda veri noktası toplayan birkaç sensör bulunduğundan, makine öğrenimi kestirimci bakım, otonom sürüş ve arıza analizi sağlamaya yardımcı olur.
Farklı Makine Öğrenimi İşi
Makine öğrenimi farklı sektörlerde kullanılabilir ve Makine öğrenimi okuduktan sonra alınabilecek işlerden bazıları aşağıda belirtilmiştir:
Makine Öğrenimi Mühendisi: Tasarım ve uygulamadan bir makine öğrenimi mühendisi sorumludur.
makine öğrenimi modelleri. Modelleri geliştirmek ve devreye almak için yazılım mühendisleri ve veri bilimcilerle birlikte çalışırlar.
Veri Bilimcisi: Bir veri bilimcisi verileri toplar, analiz eder ve yorumlar. Bir makine öğrenimi algoritmasının yardımıyla içgörüler ve modeller buluyorlar. Bu bilgilerle problemlere çözüm bulurlar.
Araştırma Bilimcisi: Bir araştırma bilimcisi, makine öğrenimi teknolojilerini ve algoritmalarını araştırır ve geliştirir. Yeni hizmetler ve ürünler geliştirmek için çalışırlar.
Makine Öğrenimi Geliştiricisi: Çeşitli uygulamalarda ML algoritmaları ve modelleri geliştirir ve uygularlar. Modellerin verimli ve doğru olmasını ve çok büyük verileri işleyebilmesini sağlarlar.
Veri Mühendisi: Veri mühendisinin rolü, çok büyük miktarda veriyi korumak için gereken araçları ve altyapıyı tasarlamak ve sürdürmektir. Verilerin uygun şekilde biçimlendirildiğinden, saklandığından ve temizlendiğinden emin olmak için makine öğrenimi mühendisleri ve veri bilimcilerle birlikte çalışırlar.
İş Zekası Analisti: Verileri analiz eder ve gelecekteki eğilimleri tahmin ederler. Yönetimle işbirliği yaparlar ve iş performansını artırmak için içeriden ve verilere dayalı kararlar sağlarlar.
Yapay Zeka Mühendisi: Bir yapay zeka mühendisi, bilgisayarla görme sistemleri, dil işleme sistemleri vb. yapay zeka sistemlerinin uygulanmasından ve inşa edilmesinden sorumludur. Finans, sağlık ve perakende sektörlerinde çalışırlar.
Bilgisayarla Görme Mühendisi: Bir bilgisayarla görme mühendisi, görsel verileri yorumlamak ve anlamak için makine öğrenimini kullanmak gibi bilgisayarla görme konusunda uzmandır. Video analizi, görüntü analizi vb. üzerinde çalışırlar. Makine öğrenimi hızla büyüyor ve birçok işletme, endüstri ve hükümet, çalışma alanlarını geliştirmek için makine öğrenimini kullanıyor. Her gün yeni teknolojiler ve uygulamalar ortaya çıkıyor ve bu dijital dönüşüm, kuruluşların karar verme süresini kısaltmak için adımlar atmasına neden oldu. Makine öğrenimi sistemleri, farklı sektörlerin büyük miktarda veriyle daha iyi başa çıkmasına yardımcı olur. Makine öğrenimi mühendislerine olan talebin artmasının nedeni budur.