Ana SayfaTeknolojiKOBİ'ler için Buluta Geçiş Hizmetlerinin Avantajları

KOBİ’ler için Buluta Geçiş Hizmetlerinin Avantajları

KOBİ’ler için Buluta Geçiş Hizmetlerinin Avantajları

Buluta geçişin ne olduğu, işinize nasıl fayda sağladığı ve onu nasıl uygulayabileceğiniz gibi ayrıntılarıyla anlamak, şirket içinden buluta sorunsuz bir geçiş için en iyi geçiş stratejisine karar vermenize yardımcı olabilir. Mesele sadece oraya nasıl gidileceği değil; oraya vardıktan sonra neyin başarılacağıyla ilgili.

Pandemi sonrası, dünyanın dört bir yanındaki şirketler rekabetçi, yenilikçi ve uygun maliyetli kalma niyetiyle buluta geçişlerini hızlandırdı. Makale, buluta geçişi ve bunun işletmenize sağladığı faydaları açıklamaktadır.

Bulut Geçişi – Tanım

Buluta geçiş, bir şirketin dijital varlıklarını, veritabanlarını, uygulamalarını, hizmetlerini ve BT kaynaklarını buluta taşır. Geçiş, iş gereksinimlerine bağlı olarak kısmi veya tam olabilir. Profesyonel  bulut geçiş hizmetleri,  iş gereksinimlerinize en uygun doğru bulut geçiş stratejisini hazırlayabilir.

Eski altyapılar, yaşlanan sunucular, eskimiş uygulamalar ve güvenilmez güvenlik duvarı güvenliği nedeniyle mevcut endüstri eğilimlerine göre eski ve verimsiz hale geldiğinden, işletmeler gerçek zamanlı performans ve verimlilik elde etmek için buluta geçiyor.

Uygulamalar ve hizmetler dahil olmak üzere tüm veri taşıma süreci, başarılı bir geçiş sağlamak için uygun planlama, analiz ve yürütmeyi içerir. İşletmeler için buluta geçmenin faydalarına bir göz atalım.

Buluta Geçişin Avantajları Nelerdir?

İş varlıklarını buluta taşımaya karar veren şirketler, uzun vadede muazzam performans ve işlevsel faydalar elde ediyor. Verilerin buluta taşınması, teslim süresini hızlandırırken sahip olma maliyetini düşürür. Bunun dışında, işletmeler ölçeklendirmek ve yenilik yapmak için daha iyi fırsatlar elde eder.

Yeni kurulan işletmelerin, küçük işletmelerin ve büyük kuruluşların çoğu dağıtılmış bir iş gücüyle çalıştığından, buluta geçiş, çalışanların BT kaynaklarına uzaktan erişmesine olanak tanır. Başlıca faydalarından bazıları aşağıda belirtilmiştir:

  • Veri Üzerinden Büyük Güvenlik

Bulut, eski altyapılardan ve geleneksel ağ sistemlerinden daha güvenli olabilir. Bunun nedeni, uygulamaların ve diğer veri varlıklarının “paylaşılan sorumluluk” modeli kullanılarak güvenli bir şekilde yönetilmesi, yapılandırılması ve sürdürülmesidir.

İş bilgileri tek bir yerde merkezi olarak depolandığından, veri merkezleri verileri güvende tutan periyodik güncellemeler, düzenli analitik, kurumlar arası görünürlük, çok faktörlü kimlik doğrulama ve daha fazlası gibi güçlü güvenlik özellikleriyle donatılmıştır.

  • Daha İyi Ölçeklenebilirlik ve Büyüme

Buluta geçiş yaptığınızda işletmeniz, BT kaynaklarını iş taleplerine göre ölçeklendirme fırsatı elde eder. Günümüzün sürekli değişen trendlerine bağlı olarak, bugün ideal olan teknoloji bir yıl sonra demode olabilir. Kullanıcı ihtiyaçlarını verimli bir şekilde karşılamak önemlidir.

Buluta geçiş, kuruluşunuzun maliyeti optimize ederken sorunsuz bir şekilde büyümesini sağlar. Mevcut ihtiyaçlarınızı karşılarken kaynakları yönetin. Buluta geçiş ile işletmeler, eski varlıklara ve ekipmanlara zincirlemeye ihtiyaç duymaz.

  • İşletme Varlıklarına Kolay Erişim

Tüm verileriniz ve kaynaklarınız bulutta depolandığından, herhangi bir akıllı cihaz kullanarak bunlara istediğiniz yerden, istediğiniz zaman erişebilirsiniz. Çalışanlar, üretkenliği büyük ölçüde artıran gerekli verilere ve iş bilgilerine erişme gücüne sahip olur.

Buluta geçerek, geleneksel bilgi işleme kıyasla paradan ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Sürekli yedekleme ve günlük kaydı, start-up’ların ve diğer büyümekte olan kuruluşların ani bir kesinti sonrasında bilgilere hızlı erişim elde etmelerini sağlar ve bu da onları çalışır durumda tutar.

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popüler Yazılar